Feliç Aniversari!!!!

Sabia que era enguany i volia mirar la data exacta per pensar-hi, però ja s’ens ha passat.

El passat 12 de gener de 2012, aquest servidor complí 1000111101111100110110100011101011000000000000000µs (el que venen a ser uns 1010 anys) de funcionament quasi indiscontinuat.

…o, pels que no entenguin el binari: 315532800000000 microsegons que son uns 10 anyets 😉

24h x 7dies a la setmana durant 10 anys = 87648 (comptant els dos vint-i-nous de febrer) hores en servei ininterrompudament excepte comptades ocasions gentilesa, la major part de vegades, de Gesa Endesa i algunes de reparacions a la xarxa elèctrica o de dades de la UIB a la que agraïm enormement el raconet que ens deixa per tenir el nostre servidor.

10 anyets amb nosaltres i encara funcionant a la perfecció. Únicament se li canviaren fa no gaire els dos discs durs en RAID perquè un dels originals ja començava a donar avisos de SMART i l’altre no hauria tardat molt. Però amb els components mecànics ja es sap… De fet ben molt que duraren. Ben segur que gràcies al buffer-cache de Linux. 😉

Un servidor gràcies al qual s’han pogut publicar més de 2000 articles i noticies relacionats amb el programari lliure. Alguns dels quals han donat la volta al món.

Cas digne de menció, el «Pruebas con XFS, ReiserFS, Ext2FS, y FAT32 del company Beowulf que, poc després d’aparèixer enllaçat a Barrapunto sortia també a Slashdot amb la conseqüent allau de visites que redundà, entre d’altres problemes, en la saturació dels 100Mbps de la tarja Ethernet que ens connecta amb el Món.

Els temps han canviat. Ja no tenim tantes visites com abans. Però també la xarxa ha crescut. Avui quasi tot-hom té el seu propi blog i els articles es difonen mitjançant els RSS que cadascú tria en funció dels seus interessos i del ressò a les xarxes socials dels articles més rellevants.
Però el que és innegable és que la situació del programari i la cultura lliures avui en dia no té res a veure amb la que era quan començarem. Hem passat de ser els frikis i els bitxos raros que anaven a contra corrent al referent d’aquells que, amb nosaltres, aspiren a una societat oberta, lliure i de futur.

Si be encara ens queda molt camí per fer, però tot i que qui més qui manco amb més obligacions i alguns amb menys cabells, encara tenim moltes ganes de continuar posant el nostre granet de sorra per fer aquest món una mica millor.

I, pel que sembla, el nostre servidor no té previst abandonar-nos de moment. S’ho deu passar… bé 😉